✖ Стилі ✖ ✖ Зачіски ✖ ✖ Макіяж ✖ Четверг, 28.03.2024, 22:10
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гость | RSS
//vk.com/club37528133
Меню
Міні-Чат
Це цікаво
Главная » Файлы » Догляд за собою » Дієти

Клітковина для схуднення
14.10.2012, 18:00


Клітковина для схудненняКлітковина це частина рослинних продуктів, яку наш організм не може перетравити. Вона проходить через наш шлунково-кишковий тракт, не маючи ніякої енергетичної цінності, але все ж є для нас неймовірно корисною.

Велика кількість клітковини у вашому денному раціоні має величезне значення для успішного схуднення та підтримання в подальшому ідеальної маси тіла. Ми знаємо, як зайва вага безпосередньо пов’язана із захворюваннями серця, деякими видами раку, цукровим діабетом 2 типу, інсультом, артритом, проблемами з диханням і депресіями.

Дієта з високим вмістом клітковини допоможе вам керувати власним здоров’ям, контролюючи свою ідеальну вагу. На додаток до схуднення клітковина має безліч переваг для здоров’я.

Типи клітковини

Клітковина не тільки не містить калорій, але також є прекрасним помічником вашої дієти, швидше викликаючи відчуття насичення під час прийому їжі.

Існують 2 типу клітковини: нерозчинна і розчинна у воді.

Переваги нерозчинної клітковини для схуднення

  • сприяє правильному регулюванню руху їжі в кишечнику;
  • швидко звільняє кишечник від токсичних відходів;
  • допомагає запобігти раку товстої кишки, зберігаючи оптимальний рН в кишечнику;
  • бореться з зайвими кілограмами.

Харчові джерела нерозчинної клітковини

  • овочі, такі як зелені боби і темно-зелені листові овочі;
  • шкірка фруктів і коренеплодів;
  • продукти з цільного зерна;
  • вівсяні пластівці;
  • кукурудзяні висівки;
  • насіння і горіхи.

Переваги розчинної клітковини для схуднення

  • знижує рівень загального холестерину, таким чином, скорочуючи ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи;
  • регулює рівень цукру в крові;
  • набухає в шлунку, створюючи відчуття ситості;
  • очищає від важких металів, хімічних сполук та інших токсичних речовин;
  • прибирає надлишкові кілограми.

Харчові джерела розчинної клітковини

  • вівсяна каша / геркулесова каша / вівсяні висівки;
  • сушені боби і горох;
  • ячмінь;
  • горіхи;
  • насіння льону;
  • фрукти, такі як цитрусові і яблука;
  • овочі, такі як морква.

Додавання клітковини в денний раціон

Дієтологи рекомендують щоденне споживання від 20 до 35 грамів клітковини, тим не менше, більшість людей з’їдають тільки лише 10-15. Регулярний і безпроблемний стілець означає, що ваша дієта містить достатньо клітковини.

Додавання більшої кількості клітковини в свій денний раціон, ймовірно, допоможе вам скинути вагу і поліпшити здоров’я, але робіть це поступово. Стрімке зростання споживання клітковини може привести до підвищеного газоутворення або діареї, а значить, важливі поживні речовини і вітаміни можуть бути безповоротно втрачені.

І обов’язково пийте багато рідини при додаванні клітковини до вашої дієті. Хоча клітковина, як правило, корисна для вашої травної системи, але без належної кількості рідини може викликати запор, а не допомагати в його усуненні. Ми рекомендуємо щодня випивати не менше восьми склянок очищеної (джерельної) води. Їжте різноманітні продукти з високим вмістом клітковини, щоб отримувати користь від обох нерозчинних у воді і водорозчинних типів клітковини, включаючи сирі овочі і шкірку фруктів.

Категория: Дієти | Добавил: ImmortaL
Просмотров: 740 | Загрузок: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Поиск
Опитування
Чи потрібно на сайті Онлайн фільми ?
Всего ответов: 5

Мы в Контакте

Ваша реклама
You Tube

✖ Макіяж ✖ ✖ Зачіски ✖ ✖ Стилі ✖ © 2024
▲ Вверх