Регулярне вживання цього зеленого продукту сприяє тому, що в клітинах людського організму виникає особливий бар’єр для канцерогенів, які утворюються в деякій їжі в поцесі її приготування. Провідний спеціаліст Університету Мансі Парасрамка штату Орегон заявив в інтерв’ю одному науковому виданню наступне: «Розвиток раку це багатоступінчастий, складний процес, при якому відбувається пошкодження клітин через різноманітні засоби впливу». Основним фактором утворення ракових захворювань, за словами експерта, є несприятливі зміни в процесі вироблення організмом мРНК (мікро-РНК), кислота, яка містить інформацію про первинний склад білків. Причому, крім раку, зміни такого роду провокують утворення неврологічних розладів, діабету і серцево-судинних патологій. Автори дослідження зробили висновок, що біологічний руйнівний вплив на мРНК надають канцерогени, що надходять в організм разом з їжею (наприклад, зі смаженим м’ясом). В ході проведених досліджень ученими спостерігалися 679 лабораторних тварин, з’ясувалося, що коли мікро-РНК функціонувала неправильно, на клітинному рівні розвивалися ракові процеси. Але як тільки в раціон тварин був введений шпинат, негативні зміни в клітинах, які в результаті могли привести до онкології, почали відразу затихати. Випробування зокрема показали, що його регулярне вживання дозволяє скоротити майже вдвічі частоту виникнення пухлин товстої кишки – 58-32%.
|